Les celebracions tradicionals mantenen vius molts costums que hem heretat de les generacions que ens han precedit i ens identifiquen davant del món. Quan iniciem una nova etapa plens d’il·lusió, des de la Generalitat treballem per a fer, responsablement i entre tots, una Comunitat Valenciana que valore el seu patrimoni cultural, social i afectiu, i dins d’ell les nostres festes, un llegat que custodiem orgullosos.  Molts pobles i ciutats de la nostra terra viuen intensament les Falles de Sant Josep, també la Vall d’Uixó, on les diverses comissions agermanen en un magnífic clima d’alegria i d’amistat a moltes persones cada mes de març i donen realç a uns actes festius que conviden a tots els veïns a eixir al carrer i viure unes jornades molt especials.  Les falles formen part destacada del calendari festiu de la ciutat i donen continuïtat a una tradició molt nostra que la gent més jove ha fet seua de manera entusiasta. Vivim en una societat plural, però també integradora i les falles són una bona mostra de la seua realitat, del seu dinamisme i de la seua creativitat. D’ací a poc viurem les falles de 2024, i la Vall d’Uixó s’unirà al voltant d’uns monuments fallers que representen la nostra voluntat de conviure en pau i en llibertat, de fer coses junts, unint el nostre esforç i del valor que donem a les nostres tradicions.  Vull enviar-vos des d’ací la meua felicitació i el meu agraïment pel vostre treball a totes les persones que des de les comissions falleres de la Vall d’Uixó convideu a tots a viure al vostre costat esta gran festa, en companyia d’una cordial salutació i dels meus millors desitjos. 

 Carlos Mazón 
President de la Generalitat

Estimada família fallera de la Vall d’Uixó,

És amb gran satisfacció i gratitud que em dirigisc a tots vosaltres en nom de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó. En aquesta ocasió, desitge expressar el meu sincer reconeixement i admiració a la Junta Local Fallera per la vostra dedicació incansable en la organització i promoció de les nostres estimades Falles.

La Junta Local Fallera és l'epicentre de la nostra tradició fallera, l'engranatge que, amb la col·laboració de l’Ajuntament, impulsa i coordina tots els esforços de les comissions falleres de la nostra estimada ciutat. Gràcies al vostre treball diligent i la vostra passió per la cultura valenciana i les festes populars, cada any podem gaudir d'unes Falles plenes de vida, color i emoció.

Aprofite aquesta oportunitat per felicitar de tot cor a les nostres Falleres Majors de la Ciutat 2024, Sara García Corma i Jéssica Pastor Miravet, així com a les seues corts d'honor, formades per Ainhoa, Claudia, Marina, Ángela, Mia i Carla. La vostra elegància, il·lusió i entusiasme són un reflex de l'esperit faller que ens uneix com a comunitat i com a poble.

Enguany, més que mai, les Falles de la Vall d'Uixó cobren un significat especial després dels reptes i dificultats que hem superat junts en els últims anys. És gràcies al vostre esforç i dedicació que podem celebrar aquesta festa amb renovat goig i esperança en el futur.

Com a alcaldessa, vull expressar el meu ferm suport a les Falles i la intenció de seguir col·laborant amb la Junta Local Fallera i totes les comissions, assegurant-nos que les nostres festes siguin segures, inclusives i plenes de tradició i alegria. A més d’un símbol d’unió.

Que aquestes Falles siguen un temps de convivència, germanor i celebració, on tots puguem compartir moments inoblidables amb els nostres éssers estimats.

Una vegada més, moltes gràcies per la vostra dedicació i valiosa contribució a la nostra estimada festa fallera.

Amb estima i admiració,

Tania Baños

Alcaldessa de la Vall d'Uixó

Estimats falleres i falleres de la Vall,

En la celebració de les Falles 2024, em plau dirigir-me per primera vegada a totes i tots vosaltres en la meua qualitat de regidor de Festes de la Vall d'Uixó. La vostra dedicació incansable i aportació  les nostres tradicions ens ompli de gratitud i admiració com a representants del poble.

La Junta Local Fallera representa l'essència mateixa de la nostra festa fallera, coordinant i fent possible la màgia que omple els nostres carrers cada any, sempre de la mà de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó. És gràcies al vostre esforç col·lectiu que les Falles continuen sent un punt de trobada i un espai de convivència, alegria i germanor.

Vull aprofitar aquest espai per donar l’enhorabona a les Falleres Majors de la Vall d’Uixó d’este 2024, Sara García Corma i Jéssica Pastor Miravet, així com a les xiquetes i joves de la cort d'honor: Ainhoa, Claudia, Marina, Mia i Carla. Sou orgull i inspiració per a la festa fallera!

És important destacar l'esforç que la Junta Local Fallera i les comissions han realitzat en els últims anys per a adaptar-se a la normativa i garantir que les nostres festes es celebren en un entorn segur i també respectuós per a tots els ciutadans i ciutadanes. Compartim la vostra preocupació per la seguretat i pel benestar de la ciutadania i això és fonamental per a l’èxit de les nostres celebracions.

Com a regidor de Festes, em compromet a continuar treballant de la mà amb la Junta Local Fallera per a assegurar-nos que les nostres tradicions continuen vives i que les nostres festes siguin cada vegada més inclusives i participatives per a tots i totes. En eixe camí sempre ens trobarem.

Estic segur que estes Falles seran el millor motiu per a celebrar la nostra cultura i identitat com a poble, i que ens permetran crear records inoblidables al costat de la gran família fallera que som.

Una vegada més, gràcies per la vostra contribució al món de les Falles.

Una forta i afectuosa abraçada,

Ximo Zorrilla

Regidor de Festes de la Vall d'Uixó

Fallera Major de la Vall d'Uixó

Estimats fallers i falleres, vallers i valleres.

És un honor i privilegi per a mi poder dirigir-me a tots vosaltres com a Fallera Major de la nostra ciutat.

Quan parlem de les falles ens ve al cap el monument faller, la festa, l'alegria, el foc, la pólvora... Però les falles són molt més que tot això. Són un sentiment, una forma de vida a la qual li dediquem molt de sacrifici i treball desinteressat, per tal que any rere any torne a renàixer de nou l'esperit faller. Les falles són una festa plena d'emoció, on la creativitat es combina amb la tradició. Són com un testimoni vivent d'amor filial, una manera de passar la flama de generació a generació. En cada falla hi ha un trosset d'història que es teixeix amb la càlida fibra de l'afecte familiar, recordant-nos que aquesta festa no només és una celebració pública, sinó també una celebració íntima de les connexions que transmetem de pares a fills.Vallers i valleres acompanyeu-nos i gaudiu de la nostra mà de cada mascletà, cercavila, plantà, playbacks, teatres, discomòbils, premis i l'ofrena per tal que les flames de la nostra passió il·luminen cada racó del nostre poble. Eixiu als carrers i gaudiu d'aquesta meravellosa festa.

Visquen les falles!

Fallera Major Infantil de la Vall d'Uixó

Fallers i falleres poble de la vall arriba el moment de donar pas a un any, el nostre any ple d'alegria, soroll i pólvora.

Com a Fallera Major Infantil de la nostra ciutat, desitge que disfrutem junts de cada acte, que guardem a la nostra memoria cada detall, i que ens deixem portar per la magia d'aquesta festa.

Aquest any farem que el soroll dels coets i la música sonen mes fort que mai.

En no res tornarem a veure el fruit del treball d'aquests mesos, en cadascun dels actes que prepareu i gaudirem de la festa com sempre ho hem fet. I sens dupte les millors centineles d'aquest tresor que son les falles, sou vosaltres, les comisions fallere vosaltres doneu sentit a les falles.

Deixeu-vos embrigar per la festa, disfruteu de tots i cadascun del actes que ens portará la setmana fallera i sentiu-vos protagonistes d'una historia que escribim entre tots i per a tots.

¡¡Visca la Vall i visquen les falles!!